I Storbritanniens huvudstad London är indier bland dem som äger mest fastigheter, de äger fler fastigheter i staden än britter.

ANNONS

Flest fastigheter äger indier som bott i Storbritannien i generationer, indiska investerare som bor någon annanstans, samt indiska studenter och familjer som reser till Storbritannien för att utbilda sig, det rapporterar Financial Express.

De indiska fastighetsinvesterarna som bor antingen i Storbritannien eller i Indien, är villiga att betala mellan 290 000 till 450 000 brittiska pund, mellan cirka 3 607 786 och 5 598 289 för en lägenhet med två eller tre sovrum i London.

Stark efterfrågan från indiska investerare

Efter de indiska fastighetsägarna kommer britter och pakistanier, detta enligt den Londonbaserade bostadsutvecklaren Barratt London.

”Vi ser en stark efterfrågan från indiska investerare som vill köpa fastigheter i London och investera i den stabila och långsiktiga fastighetsmarknaden. Utanför London säljs de flesta av våra produkter till bostadsköpare i Storbritannien, som köper dessa fastigheter och bor i dem”, säger Stuart Leslie, International Sales and Marketing Director för Barratt London, till Financial Express.

Ökning av andelen indiska bostadsköpare

Cirka 30 procent av försäljningen på Barratt London i London är till rena investerare som vill använda fastigheterna som hyresfastigheter. 

”I år har vi sett en ökning av andelen indiska bostadsköpare, som utgör 7–8 procent av de utländska marknadsaktörerna. Vi reagerar verkligen på var efterfrågan kommer ifrån snarare än att spekulera och leta efter affärer”, säger Stuart Leslie till Financial Express.

Liknande priser och rättssystem

London är både ett finansiellt centrum och ett centrum för utbildning samt har viktiga globala inkörsportar för investerare och bland indiska investerare och bostadsköpare är staden populär. Dessutom är priserna i London och Mumbai nästan identiska, liksom rättssystemet som gör transaktioner mindre komplicerade, vilket gör att det blir naturligt för indiska bostadsköpare att titta på fastighetsmarknaden i London.

ANNONS
ANNONS

”Anledningen till att indier är bekväma med att köpa fastigheter är på grund av marknadens grunder och förtroende tillsammans med en historia av indier som investerar i hus i London. De är ivriga att investera på de brittiska bostadsmarknaderna eftersom de får bättre avkastning på grund av växelkurserna och marknadsnärvaron för närvarande. Det är relativt sett en säkrare marknad jämfört med Förenade Arabemiraten eller Indien”, säger Stuart Leslie till Financial Express.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kvinnan som troligen får städa upp efter Boris Johnson [Dagens PS]