Förra året påbörjade Geely projektet B46, nu ska projektet drivas av Geely och Balder tillsammans i ett gemensamt bolag.

ANNONS

B46 ska bli en 12 våningar hög byggnad på 17 000 kvadratmeter med i huvudsak kontorsytor, men det ska även finnas butiker, restaurang och ytor för utställningar och mässor samt en takterrass.

Företagscampus på Lindholmen

Byggnaden byggs inom ett område kallat Uni3 by Geely på Lindholmen i Vallentuna kommun i Stockholms län.

”Lindholmen med sitt Science Park och innovationscenter är ett attraktivt område som vi gärna vill vara del av. Jag är imponerad av det som hittills uppnåtts med Uni3 by Geely och är mycket nöjd att få göra denna fina investering tillsammans med Geely”, säger Balders vd Erik Selin i ett pressmeddelande.

Kontorsfastigheten B46 som Balder och Geely bildar ett gemensamt bolag för att utveckla, uppföra och förvalta på Uni3 by Geely på Lindholmen
Kontorsfastigheten B46 som Balder och Geely bildar ett gemensamt bolag för att utveckla, uppföra och förvalta på Uni3 by Geely på Lindholmen. (Visionsbild: Balder)

Geely Europe Innovation Centre AB och Fastighets AB Balder bildar ett gemensamt bolag för att utveckla, uppföra och förvalta B46, som blir den sjätte byggnaden på företagscampuset Uni3 by Geely.

”Redan tidigt under utvecklingen av vårt campus märkte vi ett stort tryck från företag som var intresserade av att etablera sig här hos oss. Därför var det ett naturligt steg att bygga den sjätte byggnad vi hade option på, säger Geely Europe Innovation Centre AB:s vd Gang Wei i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Största förlorarna inom bygg och fastighet [Dagens PS]