Oron för inflation och åtstramningar från centralbankshåll är överdriven – men har gett ett gyllene köpläge på börsen. Det säger allokeringschefen Jonas Olavi till Dagens Industri. Han pekar ut tre aktier med köpläge i dippen. 

ANNONS

Börsen har skakat den senaste tiden och oron för inflation gör läget fortsatt oroligt. Men Jonas Olavi säger till Dagerns Industri att han räknar med att inflationen kommer att gå ner från de nuvarande nivåerna. Han tror inte på höjda centralbanksräntor inom den närmaste framtiden.

Hon tycker att det är viktigare att se till kunjunkturen, som just nu utvecklas bra. Stockholmsbörsens breda index OMXSPI har backat över fem procent. Jonas Olavi tror att botten åp nedgången kan vara nådd och att det är dags att satsa på en del aktier som kommer att gå upp snart igen.

Det finns enligt Jonas Olavi ett antal aktier som har fallit för tungt på sista tiden och som därför är relativt billiga att köpa i dippen. Investmentbolaget Investor, som backat 12 procent sedan början av augusti, är ett exempel, skriver Dagens Industri.

En annan köpvärd aktie som han pekar ut är e-handelsbolaget BHG, som säljer bygg- och heminredningsprodukter. Aktien har gått ned med över 30 procent sedan årsskiftet.

Ett annat bolag med fortsatt potential är fiberbolaget Hexatronic. Aktien hittills i år mer än trefaldigats med en uppgång på över 330 procent.

ANNONS
ANNONS

”Hexatronic har goda förutsättningar framöver. De har nyligen köpt ett amerikanskt bolag som breddar deras erbjudande i USA till att också innefatta datacenter. Sedan är också bredbandsutbyggnad ett av många initiativ från president Joe Biden. Där måste man förmoda att Hexatronic ligger bra till med sina produkter”, säger Jonas Olavi till Dagens Industri.

Läs också:

Extremt billiga aktier att plocka i dippen
Här placerar du när börsen skakar