Han pekar särskilt ut en sektor som attraktiv för aktiespekulanter när kallduschen – som han tror – tillfälligt kyler ner en överhettad börs. Vågar du?

ANNONS

Det är Pimcos chefsekonom Joachim Fels som pratar om ”attraktiva möjligheter” när inflations- och ränteoro drabbar aktiemarknaden. Och det blir värre än många kalkylerat med, enligt proffset.

”USA:s KPI-inflation kan nå 3,5 eller till och med 4 procent i maj i år. Det kommer att sprida skräck bland investerare och dra upp volatiliteten på börsen”, varnar Joachim Fels i Dagens Industri.

Samtidigt tror han att den amerikanska tillväxten blir i klass med Kinas och att USA:s BNP nu är underskattade och enligt hans prognos kan dra i väg uppåt 7-8 procent, medan Kinas tillväxt blir något högre ändå.

Endast temporär skakning

När inflationschocken slår till mot aktiemarknaden är det bara tillfälligt, betonar han, vilket även såväl amerikanska Federal Reserve som andra centralbanker tagit höjd för.

Oavsett kommer investerare att få frossa, eller bli bortfintade som han uttrycker det.

Och även ränteuppgången blir temporär, men kan bli tillfälligt dramatisk, säger experten.

”När inflationsskräcken slår till kan det skapa många attraktiva möjligheter att gå in i räntekänsliga teknologiaktier”, är Joachim Fels bedömning i Di.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS expertavdelning, Investerardygnet, ventilerar också den hotande globala inflationschocken i en aktuell artikel, det kan bli en ”rysare för aktier”, heter det i analysen. Läs mer om det här.

Läs även: Se upp – börsens skräckindex blinkar rött [DagensPS.se] »