Evergrande-krisen i Kina har hamnat i skuggan av händelserna i Ukraina, men kalabaliken i fastighetsjätten är långtifrån över och nu har miljarder dollar beslagtagits.

ANNONS

Amerikanska CNN berättar att banker har beslagtagit motsvarande över 2 miljarder dollar i kontanter från Evergrande, som meddelade detta själva på tisdagen.

Samtidigt uppgav Evergrande att företaget inte lyckas hålla tidsfristen kring sin resultatrapport för 2021, som var tänkt att publiceras den 31 mars.

Från Evergrande Property Services kom beskedet att några av långivarna begärt att få ta 13,4 miljarder yuan, cirka 2,1 miljarder dollar, av sina bankinsättningar i beslag.

Evergrande har skulder på över 300 miljarder dollar

Dessa medel pantsattes som säkerhet för tredjepartsgarantier.

Vilka dessa långivare/banker är har Evergrande inte lämnat uppgifter om, bara att långivarna tagit kontroll över kontanterna.

Evergrande är en av Kinas största fastighetsutvecklare, men också den mest skuldsatta med en skuld som överstiger 300 miljarder dollar varav cirka 19 miljarder dollar i utstående offshore-obligationer som innehas av internationella kapitalförvaltare och privata banker på uppdrag av sina kunder, konstaterar CNN.

ANNONS
ANNONS

I december i fjol nedgraderade Fitch Ratings Evergrande till ett fastighetsbolag på obestånd.

Läs även: Evergrande: Aktien handelsstoppas igen [Dagens PS]