EU lägger nu till fast egendom i det sjätte sanktionspaketet. Det innebär att ryssar inte längre ska få köpa, eller överföra ägande av, fast egendom inom unionen.

ANNONS

Det sjätte sanktionspaketet från EU kommer nu alltså också att innefatta fast egendom. Bloomberg uppger att förslaget från EU-kommissionen stoppar försäljning och överföring av ”äganderätt i fast egendom inom Europeiska Unionen eller delar av kollektiva investeringar” i fast egendom, direkt eller indirekt.

Förbudet gäller ryska medborgare, personer boende i Ryssland, och juridiska personer.

Måste godkännas av EU

Det senaste sanktionspaketet är som Dagens PS tidigare rapporterat det första som slår mot oljeindustrin och Rysslands största bank, Sberbank, och ska sätta ännu större press på Vladimir Putin.

”Vi arbetar på det sjätte sanktionspaketet som syftar till att ta bort SWIFT för fler banker, lista desinformationsaktörer och ta itu med oljeimporten”, twittrade Josep Borrell, chef för EU-kommissionens utrikespolitiska enhet.

Paketet måste godkännas av EU:s medlemsstater innan det träder i kraft, och kan förändras på vägen.

ANNONS
ANNONS

Förbudet gäller ryssar som inte är medborgare i EU-länder och inte har uppehållstillstånd i något av medlemsländerna eller Schweiz.

Läs även: Skifte: Tyskland vill förbjuda rysk olja inom kort [Dagens PS]