De dömda i Allra-målet vägrar att ge upp – Alexander Ernstbergers advokat förbereder just nu en överklagan. ”Det rör sig om grova rättegångsfel och förbiseenden i hovrättens dom”, säger Carl-Johan Malmberg. 

ANNONS

I tingsrätten blev det friande dom, men i Svea hovrätt fälldes de åtalade i Allra-målet och dömdes till mellan fyra och sex års fängelse. Hovrättens ledamöter var eniga angående de fällande domarna. Alla de fyra dömda har beslutat sig för att överklaga till Högsta domstolen.

”Den allmänna uppfattningen är nog att chansen är liten att HD ger prövningstillstånd och statistiken talar emot oss. Men jag säger ödmjukt att jag inte skulle ha lagt ner så mycket jobb om jag trodde att det var lönlöst. Jag lever ändå i tron att det finns en god chans”, säger advokat Carl-Johan Malmberg till SvD. Hans klient Alexander Ernstberger var vd på Allra och är dömd till sex års fängelse för bland annat mutbrott och trolöshet mot huvudman.

”Vi ska kämpa”

HD tar upp drygt 100 mål om året – av drygt 6 000 överklaganden. Det innebär att bara vart femtionde fall tas upp av Högsta domstolen. Enligt Carl-Johan Malmberg ska lämna in överklagan senast på tisdag, men det är i praktiken färdigt förutom viss redigering, uppger han för SvD.

”Vår tyngdpunkt är att det rör sig om grova rättegångsfel och förbiseenden i hovrättens dom”, säger han.

På SvD:s fråga om Alexander Ernstbergers mående svarar hans advokat:

”Han är övertygad om att vi ska kämpa och just nu är han samlad och djupt försjunken i arbetet med överklagandet.”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Alexander Ernstberger döms till sex års fängelse i Allra-målet [Dagens PS]

Läs även: Allras vd Alexander Ernstberger om domen: ”Chockerande” [Dagens PS]