Dagens PS

EQT:s nya jättefond köper solenergibolag

EQT
EQT förvärvar solenergibolag i USA. (Foto: EQT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 20 dec. 2022Publicerad: 20 dec. 2022

Solenergibolaget Madison Energy Investments blir riskkapitalbolaget EQT:s första förvärv med den nya jättefonden EQT Infrastructure VI, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fonden EQT Infrastructure VI lanserades i slutet av sommaren med målet att ta in 20 miljarder euro, motsvarande 220 miljarder kronor.

Madison Energy Investments blir fondens första investering. EQT köper bolaget från Vienna, Virginia, USA. Bolaget grundades 2019 och utvecklar, äger och opererar sol- och energilagringsprojekt. Bolaget har en portfölj omfattande 368 megawatt över hela USA.

Säljare är Stonepeak Partners, men köpesumman avslöjas inte. Transaktionen förväntas slutföras under det första kvartalet 2023.

“Sektorn för förnybar produktion är en allt viktigare del av energiomställningen, och vi är glada över att samarbeta med MEI-teamet när de bygger vidare på sin starka meritlista och fortsätter att tillhandahålla sol- och lagringsenergilösningar som inte bara är bättre för miljön, men har också påtagliga kostnadsbesparingar för sina kunder”, säger Alex Darden, partner och chef för EQT:s amerikanska infrastrukturplattform i pressmeddelandet.

Läs även: Succé för EQT, imponerande fjärde plats i världen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS