Riskkapitalbolaget EQT offentliggjorde under måndagen ett bud på kontraktstillverkaren Recipharm. Utsikterna för uppköpet är goda och bolagets grundare har redan slutit upp bakom budet.

ANNONS

EQT erbjuder att köpa bolaget för 220 kronor per aktie och 1 427 010 per konvertibel, där varje konvertibel har ett nominellt värde på 1 000 000 kronor.

Totalt landar Recipharms värdering på 23,6 miljarder kronor – vilket innebär en premie på nästan 25 procent jämfört med aktiekursen i fredags, rapporterar Di.

Storägarna utesluter andra erbjudanden

Bolagets grundare, styrelseordföranden Lars Backsell och vd Thomas Eldered deltar i erbjudandet att köpa ut Recipharm från börsen.

Det betyder att EQT redan har säkerställt ett ägande om cirka 25 procent av aktierna och 74 procent av rösterna i Recipharm.

”Vi kommer inte att acceptera några konkurrerande erbjudanden och kommer inte att delta i några andra konsortier – vi vill göra detta tillsammans med EQT”, säger Lars Backsell.

ANNONS
ANNONS

Acceptperioden beräknas påbörjas omkring den 18 december i år och avslutas den 12 februari 2021. Uppköpet är villkorat att EQT blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier.

Läs mer: Nytt studentbostadsbolag går till börsen