Studentbostäder går samman med börsnoterade Prime Living och tar klivet in på börsen.

Största aktieägare i det nya börsnoterade studentbostadsblaget blir SBB, Fastator, Phoenix Insurance Group och Amasten, berättar Realtid med hänvisning till ett pressmeddelande.

”Vi befinner oss i ett läge där studentbostadsmarknaden är under en stor omställning och högt tryck. Till följd av coronapandemin gör regeringen nu utrymme för 19 000 fler helårsstudentplatser under nästa år. Våra satsningar på ytterligare studentbostäder kommer därför att vara viktiga”, säger SBB:s vd Ilija Batljan.

Styrelseordförande i det nya studentbostadsbolaget, som byter namn till Studentbostäder i Sverige, SBS, blir Björn Rosengren, enligt förslag.

Övriga styrelsemedlemmar föreslås bli Karin Krook, Rosel Ragnarsson och Sven-Göran Svensson.

ANNONS
ANNONS

Valberedningen består enligt förslag av Ilija Batljan (vd SBB), Joachim Kuylenstierna (vd Fastator), Bengt Kjell (styrelseordförande Amasten) och Björn Rosengren.

De största aktieägarna i det nya bolaget har enligt artikeln åtagit sig att garantera 150 miljoner kronor i en nyemission som genomförs när samgåendet slutförts.

Vidare uppges det sammanslagna studentbostadsbolaget få en fastighetsportfölj med över 4 000 studentbostäder och ett fastighetsvärde på 3,4 miljarder kronor