Energibolaget Azelio har startat produktionen av sitt energilager men fortfarande saknas beställningar. Samtidigt växer frågetecknen kring de motparter som ingått avsiktsförklaringar med det svenska bolaget för miljardbelopp.

ANNONS

Som Dagens PS rapporterade så har Azelio startat produktionen av sitt energilager.

Många frågetecken

Nu växer samtidigt antalet frågetecken kring Azelios avtalspartners eftersom det verkar väldigt tyst på bolagets hemsida och Linkedin – som inte har uppdaterats de senaste fyra åren, skriver Di.

En av avsiktsförklaringarna har knutits med marockanska Jet Energy för ett år sedan, men inte heller Jet Energy har gjort samarbetet, där tusentals system ingick, officiellt.

I september uppgav Azelio att tillverkningen i fabriken i Uddevalla ska öka från 6 000 enheter nästa år till 17000 året därpå, för att sedan markant öka till 35 000 enheter 2024.

”Där ser man ju vår tänkta tillväxtkurva”, sa Azelios vd Jonas Eklind till Di i juni.

Tappat marknadsvärde

I mars tog bolaget in över en halv miljard kronor i en riktad emission men bolaget har tappat rejält sedan dess och marknadsvärdet ligger nu på omkring 3,7 miljarder kronor.

Även Azelios bank Pareto har sänkt riktkursen för aktien från 80 till 60 kronor sedan beställningarna inte har levt upp till förväntningarna.

ANNONS
ANNONS

Azelio-aktien stängde på 31,50 kronor på First North under fredagen.

Läs även: Turbulens i energibolaget Azelio – aktien störtdyker [Dagens PS]