Det H&M-delägda snillebolaget Renewcell vill nu ta in uppemot 800 miljoner kronor i en nyemission, uppger Di.

Drygt hälften av kapitalinjektionen är redan säkrad från institutionella investerare, framgår det.

Svenska Renewcell, som har som mål att noteras på First North, använder en ny teknik för att till 100 procent återvinna textilier till klädproduktion. Tekniken går under varumärket Circulose.

Renewcells vd Patrik Lundström menar att bolaget ligger flera år framför sina konkurrenter, som han konstaterar inte alls återvinner textilier i samma utsträckning.

Notering ”relativt snart”

Enligt Patrik Lundströms kommer First North-noteringen av bolaget ske ”relativt snart”. Däremot kan han ”tyvärr inte säga” hur stor värdering man tänker söka för bolaget i samband med noteringen.

ANNONS
ANNONS

”Sverige har en unik börssituation där man har tradition att stötta bolag i tidig fas. Det gör att vi får en neutral värdering av bolaget gentemot alla aktieägare och en stabil framtida möjlighet att fortsätta finansiera oss, om det skulle behövas”, säger Patrik Lundström till Dagens Industri, som berättar att Nordea är rådgivare till Renewcell i transaktionen.

Renewcells största ägare har fram till noteringen varit finansmannen Malcolm Norlin. Han åtar sig nu enligt artikeln att sälja aktier till ett värde om uppemot 120 miljoner kronor om nyemissionen blir övertilldelad.

Läs mer på Di Digital.