Dagens PS

Frill föreslår förvärv av Bezzt: "Viktigt steg i vår strategi"

Förvärvet av Bezzt är ett led i Frills strategi att bygga upp en portfölj av starka varumärken inom produktkategorin functional food. (Foto: Skärmdump från Frill Holding)
Förvärvet av Bezzt är ett led i Frills strategi att bygga upp en portfölj av starka varumärken inom produktkategorin functional food. (Foto: Skärmdump från Frill Holding)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 12 nov. 2020Publicerad: 12 nov. 2020

Frill Holding AB förvärvar Bezzt AB genom en apportemission. Genom förvärvet kommer nuvarande aktieägare i Frill äga 47 procent av aktierna i Frill och aktieägarna i Bezzt äga 53 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förvärvet är villkorat av godkännande av extra bolagsstämma den 15 december 2020.

Bezzt är ett svenskt bolag som producerar livsmedel i form av bars och godis, sötade med honung. Bezzt har utvecklat en rad olika produkter som bolaget planerar att släppa under första och andra kvartalen 2021.

Stärker sin position inom functional food

Förvärvet av Bezzt är ett led i Frills strategi att bygga upp en portfölj av starka varumärken inom produktkategorin functional food. Avsikten är att skapa en balans mellan innovativa marknadsnära affärsprojekt och etablerade verksamheter med stabil intjäningspotential. Det ska stärka Frills ambition att utvecklas till ett brett functional food-bolag med stark marknadsorientering, framgår det i ett pressmeddelande.

“Förvärvet av Bezzt är ett viktigt steg i vår strategi att lansera flera produkter för en bredare marknad med hälsobudskapet i fokus. Bezzt har skapat flera spännande produkter som har flera synergier med Frill; exempelvis kan produkterna inkluderas i Frills produkter och flera av våra försäljningskanaler kan användas för att expandera både Frill och Bezzt. Peter Blom kommer tillföra stor kompetens att hjälpa Frill växa genom fler förvärv i den växande marknaden för functional food. Vi välkomnar Bezzt och ser fram mot att växa tillsammans”, säger Dr. Khosro Ezaz-Nikpay, vd i Frill i en kommentar.

Peter Blom, styrelseordförande i Bezzt, har lång erfarenhet av integration av konsumtionsvaror och att bygga företag. Peter Blom föreslås bli ny styrelseordförande i Frill.

Stolt över att greppa klubban i Frill

Peter Blom var vd i Karo Pharma och ledde Karo Pharmas strategi med intensivt fokus på förvärv och att effektivt arbeta med integration av etablerade varumärken samt lansering av nya produkter. Karo Pharma såldes till EQT 2018. Peter Blom har även haft ledande positioner inom Häagen-Dazs, Mobiloperatören 3, Sony Sverige, Viasat och Valio Sverige.

ANNONS

”Jag är stolt över att bli föreslagen som styrelseordförande i Frill och ser fram emot att fortsätta utveckla företaget tillsammans med mina blivande medarbetare. Jag ser framför mig att det kommer ske en konsolidering av marknaden för functional food, där det i dag finns en mängd aktörer av olika storlek. Frill har potential att vara en aktiv aktör i den konsolideringen”, kommenterar Peter Blom.

Läs hela pressmeddelandet.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS