Bioteknikbolaget Biogaia har genomfört en riktad nyemission av 2,86 miljoner B-aktier till en teckningskurs om 400 kronor per aktie, varigenom bolaget tillförs cirka 1,1 miljarder kronor. Jämfört med senast betalt i fredags på 423,50 kronor, innebär det en rabatt på cirka 5,5 procent.

ANNONS

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen var övertecknad och ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare deltog, inklusive den strategiska investeraren Cargill och EQT Public Value Fund FCP-RAIF, vilka tidigare hade indikerat intresse att delta, samt vissa befintliga aktieägare. Cargills investering uppgår till 240 miljoner kronor och EQT Public Values till 650 miljoner kronor.

Stort intresse från investerarna

”Vi är väldigt nöjda med det stora intresset från de nya investerarna och även stödet från våra befintliga aktieägare. Det är med stort nöje som vi välkomnar Cargill och EQT Public Value bland våra större aktieägare. Cargill är ett av de största privata företagen i USA med stor erfarenhet av ingredienser, fermentering och tillverkning inom hälsoindustrin för både djur och människor. Vi har inlett ett antal samarbeten med dem, som vi hoppas kunna realisera under de kommande åren. EQT Public Value är en del av EQT, det välkända och ansedda svenska börsnoterade private-equity-bolaget. Vi är glada över att kunna dra nytta av deras expertis när det gäller bland annat förvärv och digitalisering”, säger Peter Rothschild, styrelseordförande.

Den riktade emissionen medför en utspädning om cirka 14 procent av antalet aktier och cirka 11 procent av antalet röster i Bolaget.

ANNONS
ANNONS

I samband med den riktade emissionen har vissa större aktieägare, däribland, Annwall & Rothschild Investments och David Dangoor, sålt totalt 229 332 B-aktier, till samma pris som i den riktade emissionen.