Elon Musk och hans advokater lägger nu till ett nytt argument i Twitter-tvisten: Visselblåsaren Peiter Zatko. Nu vill Musk använda Zatkos avslöjanden i rättegången.

ANNONS

Elon Musk tvekar inte att använda alla medel för att slippa köpa Twitter. Twitters före detta säkerhetschef Peiter Zatko avslöjar att företagets ledning tidigare varnas för problemen som finns, något Dagens PS rapporterat om. Det vill nu Musk använda i den kommande rättegången, enligt Bloomberg.

Anklagar varandra

Twitter och Elon Musk har lämnat in stämningsansökningar där de anklagar varandra för avtalsbrott. Musk har under en längre tid försökt ta sig ur köpet. Från början använde han argumentet att Twitter inte redovisat hur många skräp- och fejkkonton som finns.

Elon Musk använder Zatko

Peiter Zatkos avslöjanden är förstås välkommet för Musk-lägret. Både Twitter och Musk har begärt att Zatko ska vittna i den kommande rättegången. Rättegången inleds den 17 oktober, enligt Bloomberg. Då avgörs om affären värd 44 miljarder dollar (knappt 467 miljarder kronor) hävs eller ej.

Twitter har tidigare sagt att Zatkos uppgifter är ”ett falskt narrativ om Twitter och våra säkerhetsrutiner som är fullt av motsägelser och oriktigheter och saknar viktigt sammanhang.”

Läs även: Twitter: Vi lurade inte Musk [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Elon Musk hotar avbryta Twitterköpet – igen! [Dagens PS]