Dagens PS

Elon Musk förbannad för att Joe Biden inte nämnde Tesla

Bråket mellan USA:s president Joe Biden och Teslachefen Elon Musk fortsätter efter att presidenten i natt inte nämnde Tesla i sitt tal till nationen.
Bråket mellan USA:s president Joe Biden och Teslachefen Elon Musk fortsätter efter att presidenten i natt inte nämnde Tesla i sitt tal till nationen. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 02 mars 2022Publicerad: 02 mars 2022

Bråket mellan USA:s president Joe Biden och Teslachefen och mångmiljardären Elon Musk fortsätter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter att president Joe Bidens hållit sitt tal till nationen i natt, utan att nämna Tesla, skrev Elon Musk till CNBC att ingen tittar på talet.

I sitt tal hyllade Joe Biden Ford och General Motors sammanlagda investeringar på 18 miljarder dollar för konstruktion av elfordon, men elbilstillverkaren Tesla nämndes inte.

På Twitter skrev Elon Musk till Joe Biden att Tesla har skapat 50 000 jobb genom att bygga elfordon och investerar mer än dubbelt så mycket som Ford och General Motors tillsammans.

Miljardären och överbefälhavaren

CNBC har tidigare rapporterat om ett pågående bråk mellan en överbefälhavare och en miljardär, det vill säga USA:s president Joe Biden och Teslachefen Elon Musk, som även driver rymdutforskningsbolaget SpaceX.

Tidigare har Elon Musk berättat för CNBC i en mejlkonveration att Joe Biden medvetet har ignorerat Tesla. Hittils har inte Teslachefen deltagit i något möte med andra företagsledare i Vita huset, men han skrev till CNBC att om han någonsin skulle bli inbjuden till ett event skulle administrationen inte behöva oroa sig, han skulle “göra det rätta”.

Inga planer på inbjudan

Enligt källor som känner till saken, och som inte vill bli namngivna, har varken Joe Biden eller några högre tjänstemän i Vita huset några planer på att bjuda in Elon Musk till några kommande möten med föregtagsledare, det skriver CNBC.

ANNONS

Elon Musk har tidigare skällt ut presidenten på Twitter, senast i slutet av januari när Joe Biden hade träffat Fords Motors vd Jim Farley och General Motors vd Mary Barra tillsammans med andra företagsledare, för att diskutera presidentens initiativ Build Back Better.

“Fuktig strumpdocka”

Då kallade Elon Musk presidenten för en “fuktig strumpdocka i mänsklig form”. CNBC skriver att enligt källor som känner till saken irriterar sig Joe Biden och hans team på Elon Musks kritik.

CNBC skriver att presidentens rådgivare, enligt en insatt person, har motsatt sig att bjuda in Elon Musk till framtida branschevenemang eftersom de är oroliga för att den frispråkiga Teslachefen ska säga någonting som kan genera presidenten eller hans administration.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Joe Biden i natt: Slut på lyxlivet för oligarkerna

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS