Teslas och SpaceX:s vd Elon Musk har rivit upp sin egen plan och sålt ytterligare Teslaaktier för närmare 7 miljarder dollar.

ANNONS

Elon Musk har tidigare kommunicerat på sociala medier att han inte hade några planer på att sälja fler aktier i elbilsjätten Tesla efter 28 april.

Men nu berättar CNBC att Musk, som är världens rikaste person, avyttrat 7,92 miljoner Teslaaktier till ett värde av 6,88 miljarder dollar.

Enligt ansökningar till den amerikanska finansinspektionen SEC skedde transaktionerna mellan den 5 och 9 augusti.

Teslabossen är mitt uppe i en kommande rättstvist med Twitter, som han i april lovade att förvärva för omkring 44 miljarder dollar eller 54,20 dollar per aktie.

Orsaken är att han dragit sig ur affären med argumentet att Twitter inte levt upp till villkoren i parternas avtal om att bevisa att mängden fejk- och skräpkonton bland användarna är under 5 procent.

Det var 8 juli som Musk klargjorde för Twitter att han överger planerna på att förvärva den sociala medieplattformen, vilket fått Twitter att stämma Musk för kontraktsbrott och tvinga honom att genomföra köpet.

ANNONS
ANNONS

Omvänt har Musk stämt Twitter.

Teslaaktien backade med drygt 2 procent på NY-börsen på tisdagen på nyheten om att Musk sålt ytterligare aktier i bolaget och stängde enligt CNBC till kursen 850 dollar.