Det krisdrabbade flygbolaget Norwegian har haft ett prövande år. Efter en skarp coronanedgång ansökte bolaget om konkursskydd i både Norge och Irland. Men under de senaste dagarna har bolagets aktie varit glödhet.

Under måndagen kom beskedet att Norwegian har beviljats konkursskydd i Irland. Vilket gör att flygbolaget får längre tid på sig att strukturera om sina massiva skulder.

Dessutom ansökte Norwegian om en rekonstrueringsprocess i Norge för att komplettera den irländska processen.

Vanligtvis är rekonstrueringar och konkurser inte positiva utfall för ett bolag – men Norwegians aktie har gått som tåget under veckan, rapporterar Di.

Handelsstoppad av bara farten

Under torsdagen har Nowegians aktie skjutit i höjden – och blev efter en uppgång på 60 procent blev aktien handelsstoppad. Detta i linje med Oslobörsens regler där större aktier som handlas upp kraftigt under en en kortare blir tillfälligt handelsstoppade.

Dagens rusning följde tre handelsdagar där aktien har skjutit i höjden från lägre nivåer. Sedan i måndags har Norwegians aktie handlas upp med över 150 procent.

Slår storbolagslistan

Norwegians aktie är också Oslobörsens mest omsatta, enligt Di.

Under förmiddagen hade aktier till ett värde av 490 miljoner norska kronor omsatts i handeln. I ren aktieomsättning utklassar Norwegian storbolagslistan.

ANNONS
ANNONS

Där är fastighetsbolaget Entra den mest omsatta aktien till ett värde på 218 miljoner norska kronor.

Läs mer: Svenska småsparare går all in i högriskaktie