Dagens PS

Börsdebut för spelbolaget Kinda Brave

Go Foght Fantastic är ett av de spel som det svenska spelbolaget Kinda Brave har släppt. Bolaget gör börsdebut på First North listan i dag 3 juni.
Go Foght Fantastic är ett av de spel som det svenska spelbolaget Kinda Brave har släppt. Bolaget gör börsdebut på First North listan i dag 3 juni. (Foto: Kinda Brave)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 03 juni 2024Publicerad: 03 juni 2024

Det svenska spelbolaget Kinda Brave är det senaste nytillskottet på börsen. Aktien övertecknades i samband med emissionen och gör i dag sin första handelsdag på First North listan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Börsklimatet har börjat tina upp vilket inte minst märks på att det nu faktiskt börjar komma nya bolag till listorna efter stiltjen som rådde 2022 och 2023.

“Nu börjar vår resa”

Kinda Brave, med fyra mindre spelstudios inom det snabbt växande indiesegmentet, genomförde under maj 2024 en övertecknad nyemission som tillförde bolaget totalt cirka 36 miljoner kronor och 300 nya aktieägare.

I dag gör aktien debut på handelsgolvet.

“Det är glädjande att se det stora intresset för Kinda Brave. Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla våra medarbetare, aktieägare, rådgivare och Nasdaq som har gjort detta möjligt. Nu börjar vår resa i noterad miljö och jag vill hälsa befintliga och nya investerare välkomna på vår resa.”, säger vd Christian Kronegård, vd för Kinda Brave i en kommentar.

“Stockholm troligen den börs i världen med mest kunskap om spelaktier”

“Framgångarna kom när vi började göra spel för hela världen” berättar Veckans börsprofil Per Strömbäck på Dataspelsbranschen om vad som drev fram det svenska spelundret. Vilka är trenderna nu, hur ser branschen på börsen och vad är den nya satsningen Game Town?

Kinda Brave inleder rött

I mars gjorde industrigruppen Karnell börsdebut och förra veckan var det Nordrest verksamma inom krognäringen som blev tillgänglig för börshajarna.

ANNONS

Och nu har alltså spelindustrin producerat ytterligare ett börsbolag på listorna.

Kinda Brave har en kort historik som bolag men utgörs av flera veteraner i branschen. Bland annat spelkreatören Martin Sahlin, medgrundare till den Umeåbaserade studion Windup som är den största studion i gruppen, och där man enligt tidigare intervjuer sitter och utvecklar en uppföljare till den internationella succén Unravel.

Under Kinda Braves första börstimme har aktien under låg handel handlats ned från 5 kronor i startkurs till runt fyra kronor i skrivande stund.

Läs mer:

Paradox stiger på kvartalsrapporten. Dagens PS

Rockstar ska presentera efterlängtat spel – aktien rusar. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS