Dagens PS

Dyster stämning hos Wall Street-bossar

Wall Street
Deutsche Banks vd Christian Sewing är rädd för att ytterligare en geopolitisk händelse kan dra ner marknaderna. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 07 nov. 2023Publicerad: 07 nov. 2023

Överallt ser Wall Street-topparna faror och oron ökar för att marknaderna ska ta stryk av fler geopolitiska händelser, eller något annat oväntat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bloomberg rapporterar om de omkring 300 finanstopparnas andra årsmöte i Hongkong.

Vad som däremot inte tycks vara på topp är stämningen.

Deutsche Banks vd: “Min största rädsla”

Tvärt om ger Wall Street-gänget utryck för en mörk framtid.

“Min största rädsla är att det blir ytterligare en geopolitisk upptrappning och att det blir en marknadshändelse”, säger Deutsche Banks vd Christian Sewing.

Evenemanget, Global Financial Leaders Investment Summit, är den första sammankomsten av bank- och investeringschefer sedan kriget mellan Israel och Hamas bröt ut.

ANNONS

Senaste nytt

Inflationsskräcken kvarstår på Wall Street

Bob Prince från Bridgewater Associates varnar för att marknaderna “underdiskonterar” hur länge USA och Europa ska strama åt räntan i kampen mot inflationen innan balans uppnås.

ANNONS

Citadels grundare Ken Griffin fruktar att världen kan få se skenande priser på nytt.

Han höjde även varningsflagg för det han menar är en pågående avglobalisering och uppmanade åhörarna att inte överge Kina ur investeringssynpunkt.

Det oroar UBS-bossen mest av allt

Skuggbanker, det vill säga aktörer som agerar långivare utan att vara banker, stod också på agendan och föranledde en del varningar, berättar Bloomberg.

“Det är verkligen oroväckande. Nästa kris, när den inträffar, kommer att vara i den sektorn. Det kommer att bli en förtroendekris”, säger UBS Groups ordförande Colm Kelleher.

Goldman Sachs vd David Salomon gav utryck för sin oro över USA:s underskott och Morgan Stanleys James Gorman, som avgår i slutet av året, undrade om ingen i den församlade skaran kunde förutse covid före pandemiutbrottet.

Läs även: Goldmans Sachs varning till Europa Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS