Dow Jones fortsätter nedåt och såg det största raset på 2 år under onsdagen. Även de andra stora amerikanska indexen rasar.

ANNONS

Den stigande inflationen gör avtryck på USA-börsen som rasade under onsdagen. Dow Jones Industrial Average redovisade sitt största ras sedan juni 2020 med 3,57 procent, skriver CNBC.

Även S&P 500 visade det värsta fallet på nästan 2 år med 4,04 procent under onsdagen.

Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 4,73 procent vilket är det största fallet för indexet sedan 5 maj.

Dow Jones fortsatte ner som svar på att kvartalsrapporterna från Target och Walmart ökade investerarnas rädsla för att stigande inflation kommer minska företagens vinster och konsumenternas efterfrågan. Det är den femte Dow-nedgången på mer än 800 poäng i år, samtliga under den senaste månaden när aktieförsäljningen intensifierades.

Target-aktien rasade med nästan 25 procent under onsdagen när återförsäljaren rapporterade ett resultat för första kvartalet som var mycket lägre än vad Wall Street räknat med på grund av högre kostnader för bränsle. Walmart gick ner med 11 procent på tisdagen och ytterligare nästan 7 procent på onsdagen, sedan inte heller den aktien lyckats nå upp till förväntningarna.

Enligt Megan Horneman, investeringschef på Verdence Capital Advisors, ser det ut som att läget kommer förvärras framöver.

”I slutet av året såg vi att konsumenter vände sig till kreditkort för att betala för de stigande livsmedelspriserna, ökningen av energipriserna, och det har faktiskt blivit mycket värre. … det här kommer skada detaljhandelsbutikerna och Walmart brukar vara en av dem”, säger hon.

ANNONS
ANNONS

Kim Forrest, grundare av Bokeh Capital, förklarar att de allt större transportkostnaderna som företagen får dras med påverkar mycket. Investerare blickar oroligt över marknaden och undrar vilka bolag som kommer rasa framöver.

”Jag tror att investerare kliar sig i huvudet och säger vem är nästa? Och de ger insyn i vad som händer med konsumenten.”

Läs även: USA-börsen fortsätter ned – Nasdaq föll över 3 procent [Dagens PS]