Dagens PS

Doldisaktie sticker ut – har rusat 860 procent

aktien
Aktien i artikeln har raketfart och krossar allt motstånd i sin klass. Kursen har rusat 860 procent sedan börsnoteringen för fyra år sedan. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 08 sep. 2023Publicerad: 08 sep. 2023

Den här aktien är inget för investerare som är på jakt efter “det konventionella”, men alltjämt har den rusat 860 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens Industris Richard Bråse uppmärksammar det svenska förvärvskonglomeratet Teqnion vars aktie är listad på First North.

Aktien utklassar all konkurrens i klassen med kursrusningen på 860 procent sedan börsnoteringen i april 2019.

Trots att bolaget, lite spexigt, körde ut sin senaste kvartalsrapport en lördagsmorgon med inslag av Evert Taube (!), enligt Di:s expert, så lockar bolaget tveklöst namnkunniga investerare, däribland amerikanarna Chris Mayers och Chuck Akre, framgår det.

Nyckeltalet som ger aktien raketfart

I det svenska doldisbolaget finns ett hopkok av ägande i en rad olika verksamheter men det som fått aktiekursen att explodera är enligt Bråse att ledningen förstått sitt uppdrag och lyckats skapa värde och fått bolaget att växa på egen hand.

“Medan rörelseresultat i sig är ett rent kvantitativt mått rymmer det mer sammansatta nyckeltalet avkastning på sysselsatt kapital kvalitativa aspekter”, heter det bland annat i analysen.

Avkastningen på sysselsatt kapital på mer än 20 procent gör att Teqnion “sticker ut” i jämförelse med andra förvärvskonglomerat i motsvarande storlek, skriver Richard Bråse och lyfter bland mycket annat fram explosionen i bolagets börsvärde och ett fritt kassaflöde på plus.

Rekommendationen landar ändå i att avvakta med köp i aktien trots att First North-bolaget spelar i en egen division i utveckling medan andra bolag i segmentet “störtat i backen”.

ANNONS

Här kan du läsa mer om Teqnion och bolagets affärsidé.

Läs även: Gurun: Sover gott med min aktieportfölj Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS