Efter pandemin slog till har flera börsnoteringar senarelagts. Efter besked under måndag kan Stockholmsbörsen vänta sig den största noteringen sedans EQT sattes på börsen i fjol.

annons
annons

Ursprungstanken för private equity-firman Bridgepoint var att börsnotera dialysbolaget Diaverum redan under våren. Men marknadsoron under pandemin gjorde dock att Bridgepoint sköt upp noteringen. Efter mycket om och men kom till slut beskedet att Diaverum nu ska till börsen, rapporterar DI.

”Ägaren har drivit parallella spår där en försäljning varit ett annat alternativ. Men nu blir det börsen och det känns bra. Intresset från institutionerna har varit stort och planen är att aktien ska börja handlas i december”, säger bolagets ordförande Kenneth Bengtsson.

Diaverum har inte gått ut med någon värdering än. Men om bolaget blir värderat i linje med liknande bolag kommer det att röra sig om årets största notering på Stockholmsbörsen.

Kliniker över hela världen

Diaverum driver dialyskliniker i 421 kliniker i 22 länder och vårdar årligen nästan 40 000 patienter.

Bolaget har framförallt växt på nationella marknader som använder sig av privata vårdalternativ – exempelvis Brasilien, Kina och Saudi Arabien.

”På många marknader har det saknats möjligheter till behandling för patienter med kroniska njursjukdomar. Det är jungfruliga marknader med en enorm potential och här ska vi vara med”, säger Dimitris Moulavasilis, Diaverums VD.

En tillväxtfokuserad börsdebutant

Den snabba internationella expansionen har resulterat i en årlig tillväxttakt på 10 procent. Diaverum omsatte i fjol 8,3 miljarder kronor och gjorde ett resultat på 1,2 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

”Vi har hittat en vinnande formel här där vi kombinerar organisk tillväxt med öppnande av helt nya kliniker samt förvärv”, säger Dimitris Moulavasilis.

Läs mer: Då gör Nordnet börsentré – så hög blir värderingen