Investmentbolagets tillbakadragande av Millicom-affären beskrivs som pinsamt.

ANNONS

”Det är svårt att göra någon annan tolkning än att det spelat in när finanschefen och tidigare tillförordnade vd:n Joakim Andersson nu får lämna investmentbolaget”, skriver tidningens Richard Bråse och menar att det som hänt är ett ”monumentalt misslyckande” för Kinnevik.

Dagens PS har tidigare berättat om Kinneviks försök att avyttra en stor aktiepost i mobil- och bredbandsoperatören Millicom.

Kinnevik kommunicerade först ut att Millicom skulle säljas men gjorde sedan en tvärvändning efter att Millicom-aktien rasat tungt.

Richard Bråse på Dagens Industri uppfattar det som att Joakim Andersson petats från Kinnevik, och även om hans roll i investmentbolagets misslyckade exit från Millicom är oklar tolkas det som att det finns kopplingar mellan hans plötsliga sorti och den havererade affären.

Bråse anser att Kinnevik ”skadeskjutit” Millicom. Och sannolikt har man även, skriver han, ”lyckats cementera substansrabatten på historiskt höga nivåer för lång tid framöver”.

ANNONS
ANNONS

Kinnevik har, enligt Di:s expert, uppvisat ”oaktsamhet” och nu slutar även en annan toppchef i Kinnevikkoncernen, Lars-Åke Norling, som blir vd för Nordnet, framgår det, även om han blir kvar i styrelserna för Tele2 och Millicom.

Det råder kort och gott, enligt Di-analysen, stor turbulens i Kinnevik och enligt analysen är succé för aktien långtifrån given.