ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Di: Inte ens han kan undgå digitaliseringen

Uppdaterad: 17 sep. 2020Publicerad: 17 sep. 2020
Lundbergs köper 500 000 aktier i Industrivärden
Finansmannen Fredrik Lundberg är vd för fastighets- och investmentbolaget Lundbergs. (Foto: TT)

Handelsbankens strategiomläggning där man halverar kontorsbeståndet och ökar den digitala satsningen visar att Fredrik Lundberg inte kan undgå digitaliseringen. Det skriver Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Kommentaren faller sedan dottern Katarina Martinson gjort en fullträff med sin investering i Lyko, som säljer hårvårds- och skönhetsprodukter. Detta sker främst online och har i år gett en aktieavkastning på 320 procent.

Denna åtskilda utveckling under 2020 har gjort att Fredrik Lundbergs investmentbolag Lundbergs, genom vilken han kontrollerar Industrivärden och därmed även Handelsbanken, fått premien under press.

”Kanske börjar pendeln nu slå tillbaka. Analytikerna vågar sig i alla fall på säljrekommendationer och substanspremien har fallit tillbaka något från vårens rekordnivåer. Om värderingen ska hela vägen tillbaka till 20 procents substansrabatt, skulle det kräva ett kurstapp på 28 procent”, skriver Di.

Fredrik Lundberg är vice ordförande i Handelsbanken och kontrollerar Lundbergs och Industrivärden som är storägare i banken.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här