Handelsbankens strategiomläggning där man halverar kontorsbeståndet och ökar den digitala satsningen visar att Fredrik Lundberg inte kan undgå digitaliseringen. Det skriver Dagens industri.

ANNONS

Kommentaren faller sedan dottern Katarina Martinson gjort en fullträff med sin investering i Lyko, som säljer hårvårds- och skönhetsprodukter. Detta sker främst online och har i år gett en aktieavkastning på 320 procent.

Denna åtskilda utveckling under 2020 har gjort att Fredrik Lundbergs investmentbolag Lundbergs, genom vilken han kontrollerar Industrivärden och därmed även Handelsbanken, fått premien under press.

”Kanske börjar pendeln nu slå tillbaka. Analytikerna vågar sig i alla fall på säljrekommendationer och substanspremien har fallit tillbaka något från vårens rekordnivåer. Om värderingen ska hela vägen tillbaka till 20 procents substansrabatt, skulle det kräva ett kurstapp på 28 procent”, skriver Di.

ANNONS
ANNONS

Fredrik Lundberg är vice ordförande i Handelsbanken och kontrollerar Lundbergs och Industrivärden som är storägare i banken.