ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Debut för största hedgefonden som letts av en kvinna

Uppdaterad: 04 jan. 2023Publicerad: 04 jan. 2023
Hedgefond
Mala Gaonkar. (Foto: Lone Pine Capital)

Mala Gaonkars Surgocap Partners har gjort debut med 1,8 miljarder dollar under förvaltning. Det är den största hedgefond som letts av en kvinna.

ANNONS
ANNONS

Surgocap ska använda datavetenskap för att investera kring temat hur teknik kan förbättra andra sektorer som finans, industri, hälsovård och företagsdata, skriver Bloomberg.

Företaget, med cirka 20 anställda, kommer att satsa på och mot aktier och kan investera så mycket som en fjärdedel av sina tillgångar i privata företag, enligt uppgift.

Attraherar kapital

Lanseringen följer på oktoberdebuten av Divya Nettimis Avala Global, som började med mer än 1 miljard dollar. De två kvinnorna lockar betydande kapital efter att ha etablerat sig på större företag. Gaonkar, 53, tillbringade 23 år på Lone Pine Capital.

Gaonkar föddes i USA och växte mest upp i Bengaluru, Indien, där många av hennes släktingar var läkare. Hon tog en ekonomiexamen och MBA från Harvard innan hon började på Lone Pine 1998.

Tre år senare utsågs hon till portföljförvaltare som övervakade satsningar på teknik, media, internet och telekom. Hon ledde också företagets långvariga fonder.

ANNONS
ANNONS

Stort kapital

2019, när Steve Mandel bestämde sig för att gå tillbaka från den dagliga förvaltningen, valde han Gaonkar som en av tre portföljförvaltare som skulle övervaka Lone Pines tillgångar, som uppgick till 16,7 miljarder dollar i augusti. Hon lämnade i början av 2022 för att starta Surgocap.

Läs även: 2022 – ovanligt uselt år för hedgefonder

ANNONS
ANNONS
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här