Gruvor och elektronik hamnar i topp när förvaltaren Hugh Young plockar ut sina fyra favoriter bland large cap-bolagen.

ANNONS

I en intervju med CNBC förklarar fondförvaltaren Hugh Young, ordförande för Aberdeen Standard Investments Asia, varför det inte alltid är lätt att hitta aktier med stor värdeökning på large cap-listan.

“Ofta är det på large cap-området som du får värderingar baserade på momentum; till exempel när alla flockas kring eller säljer av samma aktie” säger han, och noterar att det kinesiska internetaktierna är exempel på ett sådant fenomen.

Hugh Young tycker att det just nu finns fyra storbolagsaktier som är särskilt värda att satsa på.

TSMC

Alla talar just nu om halvledartillverkaren TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – som spås en lysande framtid. Dels handlar det om den stora bristen på halvledare efter coronapandemin, men också om den ständiga ökningen i efterfrågan på chip till datorer och elektronik.

Här menar Young att man kan räkna med ökad tillväxt närmsta tiden, och han pekar också ut TSMC som den bättre aktien att satsa på bland halvledarbolagen.

ANNONS
ANNONS

Samsung

Young menar samtidigt att Samsung-aktien är undervärderad i relation till en aktie som TSMC. Därför går det att räkna med värdeökning och god utdelning på Samsungaktien.

”Det är fortfarande bra värde i en Sansungaktie”, säger Young till CNBC.

BHP

Gruvsektorn är en annan bransch där aktierna kommer att genomgå en värdeökning framöver, menar Young. Han menar att den australiensiska mineraljätten BHP  är en pålitlig vinnare, och en av de aktier som hans egen fond satsat mest i.

”De har förstklassiga produkter och det tycks inte bli någon långsiktigt minskad efterfrågan för dem. Priset kommer att variera, men Kina behöver fortfarande de här varorna, precis som alla andra utvecklingsekonomier i världen”, säger Young till CNBC.

Rio Tinto

Bolaget är en annan mineraljätte där världen kan vänta sig fortsatt god utveckling på aktierna.

ANNONS
ANNONS

”En helt acceptabel investering”, säger Young om aktien.

Young förvaltar två fonder, Asia-Pacific Equity Fund, och Asia Focus Fond. Asia-Pacific Equity Fund har gått ned en procent hittills i år. samtidigt som Asia Focus Fund har vuxit med 40 procent.

Läs också:

Börsveckan: ”Potentialen överstiger riskerna”
Sex techaktier med köpläge