Den schweiziska storbanken Credit Suisse har problem – bolagets aktie rasar 10 procent på måndagsförmiddagen efter att det ryktas att banken behöver mer kapital, rapporterar CNBC.

ANNONS

I fredags steg Credit Suisse kreditswappar, som skyddar investerare från finansiella risker som konkurs, kraftigt. Detta efter att Financial Times rapporterat om att banken kan behöva mer kapital, med citat från ett PM från vd:n Ulrich Koerner. 

Enligt FT förnekar vd:n att Credit Suisse formellt kontaktat sina investerare om att eventuellt skaffa mer kapital, och insisterade på att Credit Suisse ”försökte undvika ett sådant steg med sin aktiekurs på rekordlåga nivåer och högre lånekostnader på grund av nedgraderingar av betyg.”

Till Reuters säger dock banken att de håller på att se över sin strategi, inklusive potentiella divesteringar och tillgångsförsäljningar. Enligt Reuters källor kan banken till och med ”i stort” lämna den amerikanska marknaden.

Banken har redan presenterat flera sparpaket i år med personalneddragningar med målet att kapa kostnader.

Samtidigt har Credit Suisse aktie rasat till rekordlåga nivåer under året. Aktien är ned runt 55 procent i år, och under måndagens börsöppning rasade aktien 10 procent. Vid 10.45-tiden hade den återhämtat sig något och handlades ned 9,1 procent.

Credit Suisse
Credit Suisse aktieutveckling under 2000-talet har varit allt annat än positiv. (Foto: CNBC)

Under måndagen går banken dock ut och förnekar att de skulle behöva skaffa kapital.

”En punkt av oro för många intressenter, inklusive spekulationer från media, fortsätter att vara vår kapitalisering och finansiella styrka. ”Vår ståndpunkt i detta avseende är tydlig. Credit Suisse har en stark kapital- och likviditetsposition och balansräkning. Aktiekursutvecklingen ändrar inte detta faktum”, ska banken ha sagt till sina anställda enligt Financial Times.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Credit Suisse måste kapa kostnader – ”Katastrofala siffror” [Dagens PS]

Läs även: Bankjätten Credit Suisses vd avgår efter fiasko [Dagens PS]