Credit Suisse, sedan tidigare ansträngd storbank, flaggar nu en möjlig förlust på 1,6 miljarder dollar för fjärde kvartalet.

ANNONS

Credit Suisse är storbanken som den senaste tiden varit extremt hårt ansträngd och som nu fortsätter vara i en utsatt position.

Efter att förra månaden ha publicerat en rad åtgärder för att rädda sitt utsatta läge berättar den schweiziska banken nu att man lever med fortsatta utflöden av kapital, ett nettoutflöde på 6 procent i slutet av tredje kvartalet i år, rapporterar CNBC.

Förlusten fjärde kvartalet i år kan landa på 1,5 miljarder schweizerfrancs, motsvarande 1,6 miljarder dollar, berättar banken i dag.

Den Zürich-baserade banken flaggade förra månaden att denna trend fortsatte under de första två veckorna av oktober, efter att rapporter skapade tvivel om dess förmåga när det gäller likviditet.

”Har inte vänt än”

”Inom förmögenhetsförvaltning har dessa utflöden minskat avsevärt från de förhöjda nivåerna under de första två veckorna i oktober 2022, men de har ännu inte vänt”, säger banken i ett pressmeddelande i dag.

Banken räknar nu med att behöva redovisa en förlust på 1,5 miljarder schweizerfrancs.

ANNONS
ANNONS

Nu ska man enligt dagens pressrelease skynda på omstruktureringen för att nå ekonomisk balans.

Läs även: Dröjer innan Credit Suisse är lönsamt [Dagens PS]