Efter SVB:s kollaps i fredags rasar nu Credit Suisse till sitt lägsta aktievärde. Miljarder går upp i rök.

ANNONS

I torsdags rapporterade Dagens Industri att Credit Suisse skjuter upp sin årsredovisning. Det var mitt i stormens öga för den krisande banken Silicon Valley Bank, som kollapsade in i ett federalt konkursbo på fredagen.

Hundratals, kanske tusentals miljarder kan ha gått upp i rök i sviterna efter den näst största bankundergången i USA:s historia. Bara en annan bank, Washington Mutual, var större och när den gick under 2008 innebar det startskottet för en finanskris som tog åratal att städa upp.

MISSA INTE: Guldpriset rusar: Högsta någonsin på grund av bankkrisen [Dagens PS]

Ny finanskris?

Nu kan vi vara där igen, spår de negativa.

Andra är mer hoppfulla. Men knappast på Credit Suisse som tappar miljarder på måndagen.

Det rapporterar Reuters nyhetsbyrå på måndagen.

MISSA INTE: Silicon Valley Banks öde beseglades redan under pandemin [Dagens PS]

I februari rapporterade Credit Suisse en förlust på 7,3 miljarder schweiziska franc för helåret 2022. Det motsvarar över 70 miljarder kronor. Dessutom kan 2023 innebära nya stora förluster, varnade bolaget.

Vad är Credit Suisse?

  1. Den scweiziska bankjätten är en global bank med huvudkontor i Zürich, Schweiz. Banken grundades 1856 och har idag verksamhet i över 50 länder. Credit Suisse erbjuder en rad finansiella tjänster och produkter till både privatpersoner och företag, inklusive bankkonton, lån, kreditkort, försäkringar, investeringar och kapitalförvaltning. Banken är också aktiv inom investment banking och handel med värdepapper, och anses vara en av de största och mest ansedda bankerna i världen. Credit Suisse är också känd för sin starka närvaro inom private banking och wealth management.
  2. Källa: Bankens hemsida

Läs mer om bankernas kollaps:

Vill du veta mer om allt från hushållsekonomi och världsekonomi? Klicka här för att ta del av vår fiffiga nyhetstjänst, helt gratis!

ANNONS
ANNONS

Svenska pensionsjätten i krismöte om miljardkollapsen [Dagens PS]

Silicon Valley Banks öde beseglades redan under pandemin [Dagens PS]

Schweiziska bankjätten chockar med brakförlust [Dagens PS]