Banken Credit Suisse har betalat bonusar på motsvarande 300 miljoner dollar för att behålla eftertraktad personal. Anledningen är att många just nu lämnar banken efter stora förluster.

ANNONS

För tredje kvartalet i rad redovisar Credit Suisse förlust och vd:n är avsatt. Det har fått många anställda att dra öronen åt sig och söka sig till nya arbetsgivare, skriver Bloomberg. 60 av de viktigaste medarbetarna har redan lämnat banken under det senaste året och sökt sig till rivaler som har levt gott på stigande räntor.

Det har lett till att Credit Suisse gör allt för att behålla så kallade ”regnmakare” – personer som värvar många nya kunder och samarbeten.

Under den senaste månaden har banken betalat ut nära 300 miljoner dollar i särskilda kontrakt för att behålla talang inom företaget – bara sedan juni månad.

Credit Suisse förlorade stora affärer

Tidigare har banken tappat två stora affärer: en med Archegos Capital Management och en med Greensill Capital, vilket är en av de viktigaste anledningarna till att man misslyckats med lönsamheten på senare tid. Att man avsatte sin vd är bara kulmen på en lång rad problem med ledningen.

Banken har signalerat att man under ytterligare ett kvartal räknar med dåliga intäkter och svaga kundrelationer. Samtidigt kommer man att genomgå en stor omorganisation.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Bankjätten Credit Suisses vd avgår efter fiasko [Dagens PS]
Vinst rasar för Barclays – 48 procent ned sedan i fjol [Dagens PS]