Dagens PS

Creaspacs vd: "Tre år en försvinnande kort tid"

Creaspacs vd John Hedberg har inte helt gett upp hoppet om att hinna sätta sina 11 000 aktieägares kapital i arbete innan den 20 juni då tiden går ut för SPAC:en. Det skriver han i bolagets senaste rapport.
Creaspacs vd John Hedberg har inte helt gett upp hoppet om att hinna sätta sina 11 000 aktieägares kapital i arbete innan den 20 juni då tiden går ut för SPAC:en. Det skriver han i bolagets senaste rapport. (Foto: Creades)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 21 maj 2024Publicerad: 21 maj 2024

Om några veckor går tiden ut för Creaspac att hitta en affär för sina 11 000 småsparare. Vd John Hedberg har inte helt gett upp hoppet att det kan ske.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är nästan på dagen en månad kvar till den 20 juni då Creaspacs tidsgräns nås för när en affär senast måste vara genomförd.

Fick kritik av Börspodden

Special purpose acquisition company, eller SPAC som det kort och gått kom att kallas, är ett upplägg där pengarna först samlas in av investerarna och därefter köps förhoppningsvis ett lämpligt bolag.

För knappt en vecka sedan var Börspodden-profilen John Skogman ute och kritiserad Creaspacs ordförande Sven Hagströmer för att inget hänt sedan pengarna i Creaspac togs in 2021.

“Det är verkligen ingen bra avkastning. Man tycker ju att det borde gå att hitta ett bra bolag på tre år. Jag hittar ju köplägen varje dag på börsen”, sa John Skogman till SvD då.

Finansnestorn Sven Hagströmer, ordförande i Creaspac, bemötte då kritiken kort med ett sms till SvD:

”Jag delar Johns uppfattning. Upploppet är inte målgång”.

Nu ger även vd John Hedberg sin syn på läget i Creaspacs senaste kvartalsrapport.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Creaspac har inte gett upp hoppet

“I en större kontext, så som mänsklighetens historia eller för den skull den tid det tar att bygga och utveckla framgångsrika bolag, är tre år en försvinnande kort tid. I en snävare kontext, så som investeringsperioden för ett SPAC-bolag som Creaspac, är tre år om inte en evighet så i alla fall ett fullt liv och den tid vi har på oss för att hitta ett onoterat bolag att förvärva och notera”, skriver Hedberg filosofiskt som sen understryker att man inte gett upp hoppet helt.

“Vi kommer givetvis att arbeta för att hitta ett förvärv under hela den kvarvarande tiden men behöver
även förhålla oss till och förbereda oss för den eventualiteten att investeringsperioden löper ut utan att vi hittat ett förvärv. Dessa förberedelser inkluderar att undersöka hur vi så snabbt och effektivt som möjligt vid en eventuell avveckling kan återföra bolagets medel till aktieägarna”.

Totalt nio gånger har man varit nära ett förvärv under sitt treåriga liv uppger Creaspacs vd men som av olika anledningar inte nått hela vägen.

Om det inte blir något förvärv kommer aktieägarna få strax över 100 kronor tillbaka så snart som möjligt uppger bolaget i sin rapport.

Läs mer:

SPAC-bolag en riktigt dålig investering. Dagens PS

SPAC-bolag med kända ägare går i graven. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS