Coinbase börsnoteras i dag på Nasdaq-börsen. Kryptobolagets värde och framtid splittrar Wall Street.

ANNONS

Coinbase, som är en plattform för kryptovalutatransaktioner går under onsdagen upp på Nasdaq-börsen med ett referenspris på 250 dollar, som skulle göra bolaget till ett av USA:s 100 största företag. Aktien listas som en direktnotering, det vill säga att inga nya aktier utfärdas i samband med noteringen.

Referenspriset från Nasdaq är något bolaget måste sätta, och kan skilja sig kraftigt från marknadens värdering. Vad den verkliga värderingen hamnar på märks först när aktien börjat handlas.

Börsnoteringen splittrar Wall Street, med påhejare som anser att Coinbase är en nyckelspelare i den nya digitala ekonomin, och skeptiker som anser att hela haussen kring kryptovalutor är en enda stor bubbla. Bitcoinpriset har rusat upp mot 65 000 dollar inför börsnoteringen av Coinbase.

”Europeiska centralbankens styrelseledamot Isabel Schnabel kallade i en intervju denna månad med Der Spiegel Bitcoin ”en spekulativ tillgång utan något igenkännligt grundläggande värde'”, skriver Bloomberg som jämför det med Garry Tan, grundare och chefspartner på Initialized Capital och en tidig Coinbase-investerare som säger:

”Jag tror att Coinbase är det här decenniets Microsoft, Netscape, Google eller Facebook. När människor funderar på om de ska investera i Coinbase, zooma ut och tänka på vad krypto betyder för samhället härifrån”, sa han.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Kryptojätten Coinbase ska börsnoteras