Dagens PS

Carnegie trillar av tronen inom private banking

Carnegie trillar av tronen inom private banking
Det blir inget sjunde år på tronen för Carnegie. Söderberg & Partners tar över med bäst betyg. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 19 okt. 2022Publicerad: 19 okt. 2022

Carnegie är inte längre nummer ett på private banking-marknaden. Förutsättningarna för investmentfonden är helt förändrade med räntor som stiger, inflation som rusar och börsras.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Carnegie tappar förstaplatsen när Kantar Sifo Prosperas rankar private banking-tjänster. Söderberg & Partners Wealth Management tar över som Sverigeetta som private rankingaktör, meddelar man i ett pressmeddelande.

600 kundintervjuer

Mer än 600 kunder har fått sätta betyg på private banking-aktörerna i undersökningen. En rad olika områden har betygsatts, och resultatet knuffar alltså Carnegie från förstaplatsen man haft i flera år, enligt Dagens Industri.

Totalt får Söderberg & Partners sammanlagt 4,21 i betyg, och tvåan Carnegie stannar på 4,05. Kunderna har satt betyg från ett, som motsvarar “mycket missnöjd” till fem, “mycket nöjd”.

Kunderna som ingår i intervjun sätter betyg på 13 områden, bland annat private banking-lösningar, löpande rådgivning och servicenivå.

Chef lämnade Carnegie

“Det är i oroliga tider som dessa som behovet av råd och stöd är som störst”, säger Joel Grönberg, Söderberg & Partners vd i ett uttalande. “Vi har alltid strävat efter att ge våra kunder bästa möjliga hjälp utifrån deras individuella behov och mål och att vara tillgängliga och transparenta för dem.”

Carnegie har haft ett tufft 2022, något som Dagens PS tidigare rapporterat om. I somras lämnade chefen för private banking, Jonas Predikaka investmentbanken.

ANNONS

Läs även: Carnegie: Nya börsfall väntar – undervikt i aktier 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS