Byggbolaget Sernekes vd Ola Serneke riktar en känga mot Dagens industri för att inte ha väntat in svar på frågor innan en analys publicerades.

ANNONS

I analysen skrev Di att det krävs trollkonster från Ola Serneke för att rädda bygget och hänvisade till behovet av att få in nya investerare i Karlatornet.

Di tog sedan upp kontakten med Serneke där kommunikationschefen bad att få återkomma på kapitalmarknadsdagen nästa vecka, vilket slutade i att Di skrev en ny artikel där Ola Serneke uppgavs ”lägga locket på”.

På Linkedin skriver Ola Serneke ett inlägg med inledningen ”När journalisters otålighet slår rekord och tillåts påverka en börskurs med över 150 miljoner under en dag”. Han fortsätter med att kritisera medier för att vara dåligt pålästa och säger att de har oftast ”fel i sina så kallade analyser”.

”Jag som bolagsledare känner många andra bolagsledare och alla har vi samma åsikt om detta”, skriver Ola Serneke vidare.

Avslutande ordet till tidningen blir ”Di – gör seriösa analyser och förstå att vi inte kan var tillgängliga när ni just vill”.

ANNONS
ANNONS

Serneke-aktien föll rejält på börsen i går efter Di-artikeln.