Dagens PS

Bra kvartalsrapport tycker Skanskas vd – men aktien rasar

Skanskas vd Anders Danielsson anser att bolagets första kvartal har varit stabilt och bra men aktiemarknaden verkar ha en annan åsikt.
Skanskas vd Anders Danielsson anser att bolagets första kvartal har varit stabilt och bra men aktiemarknaden verkar ha en annan åsikt. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 04 maj 2022Publicerad: 04 maj 2022

Efter Skanskas kvartalsrapport rasar aktien, trots att bolagets vd kallar kvartalet för stabilt och menar att det är en bra rapport.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skanskas vd Anders Danielsson anser att bolagets första kvartal har varit stabilt och bra men aktiemarknaden verkar ha en annan åsikt och aktien rasar, det rapporterar Dagens Industri.

“Det är ett solitt resultat i första kvartalet, vi fortsätter förbättra lönsamheten i vår byggverksamhet i absoluta tal och vi levererar bra resultat i våran bostadsutveckling”, säger Anders Danielsson till Di och men menar att det överlag är en bra kvartalsrapport.

Rörelsemarginalen lägre än målet

Rörelseresultatet blev 1 852 miljoner kronor, något bättre än väntat och rörelsemarginalen i byggverksamheten uppgick till 2,3 procent, Di:s reporter noterar att förväntningarna låg något högre och att det är under Skanskas mål på 3,5 procent.

Anders Danielsson säger till Di att rörelsemarginalen historiskt sett har en bra nivå som han är komfortabel med. För byggverksamheten i Europa var lönsamheten negativ och nu när räntorna och inflationen stiger förväntar sig Skanska att bostadsmarknaden ska bli trögare, trots att behovet av nya bostäder fortfarande är väldigt stort i de marknader där Skanska verkar.

Vid 12:30-tiden i dag har Skanskas aktie rasat 17,35 procent, till 173,40 kronor.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Skanska säljer fastighet till Skanska

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS