Dagens PS

Skanska säljer fastighet till Skanska

Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorsfastigheten Epic i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 750 miljoner kronor
Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorsfastigheten Epic i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 750 miljoner kronor. (Foto: Skanska)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 31 mars 2022Publicerad: 31 mars 2022

Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling säljer kontorsfastigheten Epic i Malmö för 750 miljoner kronor till sin egen fastighetsportfölj.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorsfastigheten Epic i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 750 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande.

Kontorsfastigheten Epic består av två huskroppar och har en total uthyrningsbar yta på ungefär 12 000 kvadratmeter. Fastigheten har utvecklats och byggts av Skanska och färdigställdes 2020.

Fastigheten är och är fullt uthyrd och bland hyresgästerna finns Verisure, Spaces, Baker Tilly, Delphi, Web Manuals, Sproud och LoCali.

Marknadsmässiga villkor

Transaktionen sker till marknadsmässiga villkor och den nya verksamhetsgrenen har ambitionen att etablera en långsiktig portfölj med klimatsmarta, hälsosamma och högkvalitativa kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö, därmed blir Epic den första fastigheten i den portfölj som ska byggas upp.

Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer bokföras det första kvartalet 2022. Tillträdet sker omgående.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Skanska får uppdrag att bygga tunnelbana

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS