Dagens PS

Börsveckan: Sälj Qviberg, köp "Sveriges Warren Buffett"

Warren Buffett
Börsveckan tror på Per H Börjessons, "Sveriges Warren Buffett", investmentbolag (Foto: TT / montage)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 15 feb. 2024Publicerad: 15 feb. 2024

“Frågan är om vi inte borde satt sälj redan förra sommaren.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Så lyder omdömet för Mats Qvibergs investmentbolag Öresund när ansedda Börsveckan gör en halvtidskoll av börsens Investmentbolag som analystidningen har som sommartradition att sätta under lupp.

Största innehavet ett sänke

Investmentbolaget Öresund (börskurs Öresund) fick i somras rådet avvakta. Men trots att kursen sedan dess i princip legat still så byter Börsveckan nu fot.

Ett tungt skäl till det är att största innehavet Bilia (börskurs Bilia) häromveckan kom med “en svag rapport”. Bilserviceföretaget såg visserligen en ljusning för 2024 vilket Dagens PS skrev om, men det är alltså inte tillräckligt för att Börsveckan ska hålla sig från säljknappen.

“Med en substanspremie om 13 procent är frågan om vi inte borde haft sälj redan förra sommaren”, landar som sagt skribenten Peter Hedlunds tankar i.

Därmed gör Öresund sällskap med investmentbolags-kollegorna Svolder (börskurs Svolder), Latour (börskurs Latour) och Linc (börskurs Linc) som tidningen placerade i säljkategorin redan i juni.

Det sistnämnda investmentbolaget, verksamma framförallt inom life-science, höjer tidningen dock till ett “avvakta” nu delvis tack vare bolagets starka kassa.

ANNONS

Senaste nytt

Spiltan tar plats på köplistan

ANNONS

Totalt har Börsveckan sedan tidigare köp på tre av de 14 investmentbolag som genomgången omfattar. Wallenbergssfärens Investor (börskurs Investor) är inte oväntat ett av dom.

Men nu adderas ett fjärde till köplistan som höjs från tidigare “avvakta”.

Det handlar om Per H Börjessons investmentbolag Spiltan (börskurs Spiltan) Sparprofilen som brukar kallas för “Sveriges Warren Buffett“.

Spiltan är tungt placerade i spelbolaget Paradox Interactive (börskurs Paradox). Bolaget kom med en stark rapport häromveckan som Dagens PS skrev om. Börsveckan håller med och delar ut ett köpråd.

Om råden står sig till det är dags till nästa genomgång i sommar återstår att se.

Läs mer:

Börsveckan inte sugna på Cloetta

Qviberg “allergisk” mot Hagströmers favoriter

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS