Dagens PS

Så här kommenterar Northvolt börsryktet

Northvolt
Northvolt kommenterar börsryktet. (Foto: Simon Rehnström/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 17 feb. 2023Publicerad: 17 feb. 2023

Northvolt planerar enligt Reuters källor en börsintroduktion och så här kommenterar det svenska batteribolaget uppgifterna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Vi ser det som naturligt att vara förberedda på en börsintroduktion på sikt, men det är inte aktuellt i dag”, säger Northvolts kommunikationschef Anders Thor till Di.

Dagens PS kunde på torsdagen berätta med hänvisning till Reuters att den svenska batteritillverkaren enligt anonyma uppgiftslämnare förbereder sig på en börsnotering antingen i USA eller Europa.

Läs mer om det: Reuters: Northvolt planerar börsnotering till skyhög värdering

Företaget ska enligt nyhetsbyråns källor vara i färd med att anlita de två Wall Street-bankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley för en börsnotering inom tolv månader.

Northvolt: Naturligt att vara förberedda

Den svenska litiumjonbatteritillverkaren skulle enligt uppgift kunna få ett börsvärde vid en introduktion på mer än 20 miljarder dollar, runt 207 miljarder kronor.

Företaget kommenterar Reuters uppgifter så här i Dagens Industri:

”Sådana här rykten är en naturlig del av den finansiella världen”, säger Anders Thor, kommunikationschef på Northvolt, och fortsätter i Di:

ANNONS

“Vi kommer från en stark position där vi haft möjlighet att ta in cirka 8 miljarder dollar som ett privat bolag för de första delarna av bolagets utveckling. Vi kommer behöva mer kapital framöver, och ser det som naturligt att vara förberedda på en börsintroduktion på sikt, men det är inte aktuellt i dag”.

Northvolts ordförande och medgrundare Carl-Erik Lagercrantz sade i somras till nyhetsbyrån Bloomberg att det är rimligt att bolaget noteras inom två år, men vd Peter Carlsson tillbakavisade på hösten dessa uppgifter då börsen föll tungt.

När det gäller IPO:er beskrev Peter Carlsson det då som att “marknaden är död”.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS