Betal- och kreditbolaget Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski säger i en intervju med Di digital att bolaget prioriterar att växa i USA före en eventuell börsnotering av bolaget.

”Vi är inte ett lönsamt bolag och vi kommer inte att göra en vinst i år. Men det är ett väldigt medvetet beslut, i och med att vi gör kraftiga investeringar. Jag är lite orolig över vår Gasell-titel i år, men bortsett från det är jag trygg eftersom den underliggande affären fortfarande går bra”, säger Sebastian Siemiatkowski till Di Digital. Han menar att hela bankindustrin har kommit in i en ny fas, där de närmsta åren blir avgörande.

Klarna investerar mycket i USA men också mycket i marknadsföring och produktutveckling på sina hemmamarknader.

ANNONS
ANNONS

”Nu växer vi superfort i USA. Vi har flera miljoner användare i dagsläget, och bra dagar tar vi in uppemot 20 000 nya kunder. Det visar att vi är på god väg att nå 10 miljoner användare”, säger Sebastian Siemiatkowski.

När det gäller en eventuell börsnotering säger Sebastian Siemiatkowski att bolaget nu är så pass fokuserade på att växa i USA att organisationen kanske inte skulle mäkta med att parallellt förbereda en börsnotering.

Klarna pratar sällan om hur mycket pengar bolaget tjänar på försenade kreditbetalningar, vilket inte redovisas i boksluten. Klarna har även ett eget inkassobolag, Segoria, vars omsättning hemlighålls.