Spelbolaget Hero Gaming ser Tomas Bäckman ta över som ny vd från grundaren och storägaren Georg Westin. I samband med övertagandet intensifieras även förberedelserna inför en börsnotering, skriver Di Digital.

”Det känns jättekul. Hero Gaming har ett tydligt mål kring att göra en notering mot slutet av nästa år och det är en spännande utmaning att jobba mot”, säger Tomas Bäckman, som tidigare varit vd på spelbolaget Betit Group, till sajten.

Hero Gamings planer på börsen kommer efter att man i julas tagit in 50 miljoner kronor i riskkapital via en nyemission.

I samband med det ska dåvarande vd Georg Wedin ha meddelat att förberedelserna för en notering på småbolagslistan First North i Stockholm var igång. Bolaget är tänkt att ta klivet in där under sista kvartalet 2019.

ANNONS
ANNONS

Georg Westin uppger att målet är att få en miljardvärdering.

”I samband med nyemissionen som vi gjorde i julas värderades vi till mellan 300 och 350 miljoner kronor och vi siktar på flera gånger pengarna för de som investerade i den rundan”, säger han.

Hero Gaming har idag cirka 100 medarbetare utspridda i Malmö och på Malta. Förra året växte spelintäkterna med 13 procent till drygt 200 miljoner kronor, samtidigt som slutfacit på det blev en förlust på cirka tio miljoner kronor.