Eevias nyemission i samband med börsnoteringen på Spotlight övertecknades till 416 procent. Bolaget tillförs 26,2 miljoner kronor. 

ANNONS

Eevia Health tar fram ingredienser från olika skogsråvaror, som till exempel blåbär, lingon, bark och svamp till så kallade functional foods-produkter. Ingredienserna produceras så att de innehåller specificerade koncentrationer av bioaktiva komponenter ingredienser har positiva hälsoeffekter.

”När ekonomin går bra är människor intresserade av hälsa, och när ekonomin går dåligt är man också intresserade av hälsa”, sade bolagets vd Stein Ulve nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Priset i erbjudandet var 7,60 kronor per aktie, och erbjudandet tecknades av 3 500 personer, men alla får inte tilldelning då erbjudandet övertecknades till 416 procent. Eevia tillförs därmed 26,2 miljoner kronor före emissionskostnader infrö börsnoteringen. Nyemissionen innebär en utspädning av bolagets aktie med 24,7 procent. Första handelsdag på Spotlight Stock Market väntas bli den 29 juni.

”Jag är överväldigad av det stora intresset i att investera i vårt bolags tillväxt. Börsnoteringen är ett viktigt steg i vår långsiktiga resa att bygga Eevia Health”, säger vd:n Stein Ulve i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Investera i bolaget som säljer allt de tillverkar