Dagens PS

Börsnoterade RLS Global i konkurs

RLS Global
RLS Global går i konkurs. (Foto: Unsplash och RLS Global)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 20 nov. 2023Publicerad: 20 nov. 2023

Medicinteknikbolaget RLS Global går i konkurs, och bolagets aktie på First North är handelsstoppad, rapporterar GP.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Forskningsbolaget RLS Global handelstoppades innan börsöppningen på måndagen. Bolaget har varit noterat på Nasdaq First North sedan 2017.

Detta då bolaget ansökt om konkurs när man inte hittat en sund och fungerande lösning på sin ansträngda ekonomi, enligt ett pressmeddelande. Konkursen beviljades av Göteborgs Tingsrätt under måndagen, rapporterar GP.

“Det har inte varit lätt att hitta partnerskap i rådande omständigheter, det kan jag verkligen intyga. Då är det styrelsens ansvar att utvärdera vad som är bäst att göra, och det bästa för aktieägare och borgenärer är att ansöka om konkurs”, säger styrelseordförande Lars Johansson till Göteborgs-Posten.

Han nämner bland annat det tuffa investeringsklimatet som en anledning till att någon lösning inte stått att finna.

“Jag vet inte hur mycket den höga räntan påverkar, men det gör det inte lättare. Det har varit svårt att resa kapital i den här marknaden, det är den ena biten. Den andra biten är att vi har jobbat för att inleda partnerskap, och det har också varit svårt”, säger styrelseordförande Lars Johansson till GP.

Konkursen påverkar 7 anställda, uppger Johansson för GP. Bolagets börsvärde låg på 36 miljoner kronor före aktien handelsstoppades, efter en kursnedgång på 83 procent i år.

Advokat Christian Andersch på Setterwalls i Göteborg är utsedd till konkursförvaltare.

Läs även: Experter: Gör så här om konkursen närmar sig (Dagens PS)

ANNONS

Läs även: Från burgarsuccé till konkurs: Grundaren berättar (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS