SKF kommer in med ett rörelseresultat som överraskar – sämre går det för Electrolux. Dagens PS ger dig bolagsrapporterna i korthet och utvecklingen på börsen

ANNONS

Under torsdagsmorgonen har flera storbolag på Stockholmsbörsen redovisat sina resultatrapporter.

Bland annat kommer SKF in med ett rörelseresultat som enligt Di är 14 procent bättre än väntat.

SKFS. B-aktie hade strax före klockan 10 rusat med 8,32 procent medan bolagets A-aktie var upp 7,85 procent.

SKF:s vd kommenterar rapporten

Verkstadsjättens rörelseresultat i Q4 blev drygt 2,5 miljarder kronor mot väntade cirka 2,2 miljarder kronor.

”2022 var året då vi på allvar fick fart på vår strategiska utveckling. Vi har utnyttjat potentialen i våra tillväxtområden och levererat tvåsiffrig tillväxt inom flera strategiskt viktiga segment. Samtidigt tar vi ett mer aktivt grepp om portföljhanteringen och arbetar övergripande med kundbranscher och produktlinjer för att förbättra vårt operativa resultat. Som meddelades i december har vi också påbörjat en strategisk översyn av vår flygverksamhet”, säger vd Rickard Gustafson, tidigare chef på flygbolaget SAS, i rapporten.

Ta del av SKF:s siffror och lär mer om Q4-resultatet och bokslutet här.

ANNONS
ANNONS

Ytterligare en svensk verkstadsbjässe, ABB, har släppts rapport på torsdagen. Aktien är ner med 1,7 procent i skrivande på rapporten som är i linje med förväntan.

Läs mer om ABB:s resultat här.

Här kan du även ta del av Telenors resultat.

”I slutet av 2021 gjorde vi en kraftsamling i säljinsatser och det momentum vi skapade då har vi fortsatt att underhålla med förbättrade erbjudanden, nya distributionskanaler och ett nytt kommunikationskoncept. Vi arbetar också med att effektivisera vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna fortsätta investera i tillväxt och bättre erbjudande till våra kunder”, säger Bjørn Ivar Moen, vd på Telenor Sverige.

Electrolux slopar utdelningen

Vitvarujätten Electrolux är dagens stora besvikelse och i rapporten heter det att bolaget gör ett ”svagt avslut efter ett utmanande år”.

Mest anmärkningsvärt är att Electrolux slopar utdelningen. Aktien faller tungt och var ner med 7,40 procent vid 10-tiden.

Läs mer om Electrolux-rapporten här.

ANNONS
ANNONS

Alfa Laval spöar dock förväntan med sina resultatsiffror. Kolla här.

Aktien i Alfa Laval var vid tidpunkten för denna artikel upp med 6,30 procent.

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI står på plus med 2,18 procent medan storbolagsindexet OMXS30 avancerar 1,81 procent.

Läs även: Nordeas aktieägare har skäl att jubla efter styrkebesked [Dagens PS]