Dagens PS

"Börsen är ojämnt värderad”

Svolder laddar inför nya investeringar 2021. Vd Ulf Hedlundh säger att börsen är ojämnt värderad. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 30 dec. 2020Publicerad: 30 dec. 2020

Investeringsbolaget Svolder räknar med en stark börstrend 2021. Vd Ulf Hedlundh säger att börsen är ojämnt värderad, och ser en förändring mot mer cykliska bolag under nästa år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter delförsäljningen i elinstallationsbolaget Garo, där Svolder har sålt runt en halv miljon aktier sedan i somras, letar Ulf Hedlundh nya investeringar att satsa pengarna på.

Garo är ett bra exempel på bolag som Svolder söker investeringar i. Överlag, säger han, ska man dock alltid  vara fundersam när man värderar bolag.

“Man vill se att bolaget har en etablerad affärsmodell så att man kan sälja och tjäna pengar, och att bolaget också har möjlighet att dela ut pengar. De boxarna tickar Garo i, och det är också det som vi tycker är centralt”, säger Ulf Hedlundh till Di. 

Ojämnt värderad

Han tror inte det blir några problem att hitta intressanta case framöver. Samtidigt är börsen, enligt Ulf Hedlundh,  “ojämnt värderad.”

Han beskriver trenden under de senaste åren – där bolag som är “kopplade till tillväxt och teknik har fortsatt att gå bra, medan bolag som är mer av värdekaraktär och vissa cykliska bolag har haft det jobbigare”.

“Nu tycker jag mig se en förändring mot lite mer cykliska bolag och bolag som har klassiska värderingsparametrar som rimlig utdelningsandel, värdering av eget kapital och värdering av vinster och omsättning,” säger han.

Trenden fortsätter

ANNONS

Den trenden kommer fortsätta under 2021, även fast utvecklingen ser olika ut i olika länder – på respektive börser. Ulf Hedlundh är positiv inför nästa år.

“Vi räknar med att börsen ska vara på plus, eftersom vi ändå ser en förbättring under 2021 vad gäller ekonomin.”

Läs mer: Därför är det dags att se över portföljen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS