Boris Johnson: Ryska pengar ett problem i London

Uppdaterad: 21 feb. 2022Publicerad: 21 feb. 2022
Ryska pengar London
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Rysslands president Vladimir Putin. (Foto: TT)

Premiärminister Boris Johnson säger till BBC att Storbritannien har ett problem med ryska pengar i London. Samtidigt säger Labour-ledaren Kier Starmer att det är hans fel.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Han har hotat med kraftiga sanktioner mot Ryssland om landet invaderar Ukraina, med ryska företag blockerade från att anskaffa kapital på finansmarknaderna, och ägandet av företag och fastigheter avslöjades.

“Vi har ett problem med ryska pengar i staden. Vi måste ta itu med det”, säger Johnson till BBC.

Samtidigt poängterar oppositionsledaren, Labours Kier Starmer, i en debattartikel i The Guardian att det är Boris Johnson och hans parti som sett till att situationen är som den är.

“Under nästan 12 år med Tory-regering har Kremls rankor tillåtits att svepa runt Storbritannien och förvandla London till ‘världens penningtvättshuvudstad'”, skriver han.

Labourledaren skriver också att svaret till varför Storbritannien undlåtit att göra något åt situationen med ryska pengar i London kan finnas i det konservativa partiets räkneskaper – sedan Boris Johnson tog makten 2019 har partiet fått över 2 miljoner brittiska pund i donationer från individer med koppling till Ryssland.

“De har blivit lika fast i rysklänkade pengar som någon av de ormtungade oligarkiska rikedomarnas tjänare. Det är välkommet att tories äntligen vaknar upp till farorna med ryska pengar. Men det är inte länge sedan premiärministern sålde sig själv som tennispartner i utbyte mot donationer”, skriver han.

Läs även: Storbritanniens tillväxt den högsta sedan andra världskriget

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS