Skogsbolaget Billerud Korsnäs utser styrelseordförande Lennart Holm till ny tillförordnad vd. Han tillträder i dag, tisdagen den 5 november, och ersätter därmed Petra Einarsson som lämnar omgående.

ANNONS

Styrelsen konstaterar att Petra Einarsson får sluta för att ”bolaget inte har utvecklats i den takt som förväntats”.

Under Einarssons nästan två år som vd har bolaget levererat lika många vinstvarningar samt haft intrimningsproblem med den stora kartongmaskinen på Gruvöns Bruk. Avkastningen på börsen har också varit mager. Aktien är ned 16 procent från första januari 2018 jämfört med SCA och Stora Enso som stigit 3 respektive 21 procent.

Lennart Holm uppger för Dagens industri att han tillträder för att styrelsen bett honom detta.

”Styrelsen har bett mig att kliva in som tillförordnad vd, och jag tror att tanken bakom det är att jag har jobbat i stort sett hela mitt liv med den här typen av bolag och den här typen av frågeställningar. Intentionen är att inte tappa tempo i bolaget, utan hålla farten framåt, och i lugn och ro leta reda på en permanent vd-lösning. Vi har inte satt upp någon tidsplan i dagsläget”, säger Lennart Holm till Dagens Industri.

Jan Åström ersätter Lennart Holm som styrelseordförande.

ANNONS
ANNONS

Läs även Dagens Industris kommentar om den kickade vd:n Petra Einarsson: ”Att sparka vd:n är otacksamt – men oundvikligt”.