Enligt en ny rapport kommer ett bonusregn till bankirerna på Wall Street, som 2021 väntas få de högsta bonusarna sedan före finanskrisen och den stora recessionen.

ANNONS

De totala bonusarna för garantigivare på investeringsbanker väntas öka med 30 till 35 procent jämfört med föregående år, och med 20 till 25 procent för aktiehandlare och rådgivare på investeringsbanker, enligt en rapport från Johnson Associates.

Blomstrande affärer, en het börsintroduktionsmarknad och stigande aktier innebär att den prestationsbaserade ersättningen kommer att bli den högsta sedan före finanskrisen och den stora recessionen 2008 enligt rapporten, skriver CNBC.

Men det kommer också med en extremt hög arbetsbelastning till följd av de goda tiderna enligt rapporten, där förstaårsanalytiker på Goldman Sachs lider av utbrändhet från 100-timmars arbetsveckor vilket Dagens PS också tidigare rapporterat om.

Företagen har också svårt med nyrekryteringar på en tuff jobbmarknad, och förbereder sig på att betala rekordlöner till nyanställda framöver.

Bankerna ”är mycket oroade över personalomsättningen, även om lönerna kommer att öka betydligt”, säger Johnson Associates verksamhetschef Alan Johnson till CNBC.

ANNONS
ANNONS

Den höga aktiviteten i affärerna väntas fortsätta även under nästa år med höga prestationsbaserade ersättningar som följd – även om tillväxttakten väntas sjunka. Det är inte heller bara bonusregn på Wall Street, grundlönerna väntas också gå upp mellan 3 till 7 procent, enligt Johnson.

Läs även: SPAC-boomen knäcker anställda på Goldman [Dagens PS]