Dagens PS

Bolåneutmanaren Stabelo ska vinna kunder från storbankerna

Stabelo
Stabelo vill ta över bolånekunder från storbankerna. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 05 juni 2021

Bolåneutmanaren Stabelo ökar snabbt och har redan lånat ut 21 miljarder kronor till svenska hushåll. Målet är att vinna över bolånekunder från storbankerna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med hjälp av lägre räntor och snabbare processer ska Stabelo ta upp kampen om bolånekunderna med de etablerade storbankerna.

I fjol ökade bolaget, som har både Avanza och Stefan Persson i ägarlistan, sin omsättning med omkring 50 procent till 152 miljoner kronor, enligt Di.

Lånar ut mer

På tre år har Stabelo lånat ut omkring 21 miljarder kronor till svenska hushåll, en ökning från 16 miljarder kronor sedan årsskiftet.

”Vi är väldigt nöjda med tillväxten under förra året. För ett mindre bolag som Stabelo är 21 miljarder en stor summa, men samtidigt är hela den svenska bolånemarknaden värd 3 700 miljarder kronor. Vi har fortfarande en hel del att uträtta och en försvinnande liten marknadsandel, men tycker verkligen vi bevisat konceptet”, säger vd:n Hampus Brodén till Di.

Den rörliga tremånadersräntan ligger för närvarande på 1,14 procent men för tillfället är det bara hushåll vars belåningsgrad är lägre än 60 procent som kan låna pengar, för att minska risken med utlåningen.

Snabbar på processen

Till skillnad mot storbankerna så är Stabelo en helt digitaliserad tjänst utan fysiska kontor, vilket snabbar på hela processen menar Hampus Brodén.

ANNONS

”Vi har fått ner vår svarstid i kundtjänsten till elva sekunder. Jag kan nästan lova att vi har de snabbaste processerna på marknaden från kundens första ansökan till att lånet betalas ut, samtidigt som våra något striktare kreditmodeller säkerställer en högkvalitativ bolåneportfölj”, säger han.

Stora planer

Hampis Brodén har större planer framöver och vill erbjuda lån till en högre belåningsgrad, brygglån, handpenningslån och försäkringar.

“Det är mycket som kokar just nu, men vi får lov att återkomma när vi faktiskt har nya produkter att presentera.”

Läs mer: Småbanker vinnare på bolånemarknaden

 

 

 

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS