Kryptovalutorna bitcoin och ether fortsätter att öka i värde efter bottennivån för två veckor sedan, men fortfarande är det långt till vårens rekordnivåer.

ANNONS

Bitcoin nådde en bottennivå på 29 600 dollar den 21 juli men priset återhämtar sig och på måndagen kostade en bitcoin cirka 45 700 dollar. Den näst största kryptovalutan, ether, har också ökat under perioden, den 21 juli handlades den för 1 777 dollar och nu kostar en ether 3 146 dollar.

Trots sommarens nedgång är kryptovalutornas priser fyra gånger högre än för ett år sedan, då kostade en bitcoin 11 600 dollar och en ether 388 dollar, detta enligt coindesk, skriver Dagens Industri.

Handeln ökade under våren

Under våren ökade handeln med kryptotillgångar, ökningen drevs på av investerare och av kryptoanhängare som Teslas vd Elon Musk, det ledde till att bitcoin i april gick upp till en rekordnivå på 65 000 dollar. Men efter kritik om energiåtgången för databrytningen och negativa tweets från Tesla-vd:n började nivån gå ned.

En stor del av bitcoinutvinningen sker i Kina och i början av sommaren ska den verksamheten ha stängts ned efter kritik om energiåtgången för databrytningen av kryptovalutan, något som också påverkade priset negativt.

Energiåtgången har dock sänkts, enligt beräkningar från Cambridge universitet har energiåtgången sänkts till 81 terawattimmar per år i dag, från 141 terawattimmar den 10 maj, det skriver Di.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Wall Street-guru varnar för historisk bubbla [Dagens PS]